Keventäjäkin tarvitsee hyviä rasvoja, joten niiden vältteleminen ei missään nimessä ole hyvä vaihtoehto. Rasvojen kanssa on kuitenkin syytä olla tarkkana. Esimerkiksi terveellinen lounassalaatti muuttuu muutamassa käänteessä todella energiapitoiseksi. Riski piilee öljyssä.
– Oliiviöljy maistuu niin hyvältä, että sen kanssa on helppo liioitella, toteaa Huffington Postin haastattelema ruokakirjailija Gergeanne Brennan.
Oliiviöljyä kertyy salaattiin turhan paljon, jos esimerkiksi valitset proteiiniksi öljyyn säilötyn tonnikalan, lisäät joukkoon kourallisen öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja tai oliiveja ja viimeistelet salaatin parilla öljyisellä salaattijuustokuutiolla.
Salaatin energiamäärä pysyy varmemmin kurissa, kun vaihdat raaka-aineet vaihtoehtoihin, joita ei ole säilötty öljyyn. Esimerkiksi salaattijuustokuutioita ja oliiveja löytyy suolaliemeen säilöttynä. Tonnikalasta taas kannattaa valita veteen säilötty versio.
Kokonaan oliiviöljyä ei kannata salaatista jättää, sillä se on erinomainen salaatinkastikevaihto myös keventäjälle. Lisää salaattiin loraus oliiviöljyä, mutta kiinnitä huomiota määrään. Varminta on käyttää mittalusikkaa. Teelusikallinen öljyä tuo salaattiin 40 kilokalorin lisän. Ruokalusikallinen oliiviöljyä taas sisältää 119 kilokaloria.
Lähde: Huffington post