Lukuisia terveyshyötyjä! Ota kaikki irti syksyn sesonkivihanneksesta

Pienistä ruusukaaleista on tullut monen ruokaharrastajan suosikki – eikä suotta! Sen lisäksi, että nämä vihreät vihannekset ovat erittäin monikäyttöisiä, ne ovat myös todella terveellisiä. Ruusukaalit ovat erittäin vähäkalorisia mutta sisältävät runsaasti elimistölle tärkeitä ravintoaineita, kuten kuitua, vitamiineja ja mineraaleja. 

Nyt jos koskaan kannattaa lisätä ruusukaaleja ruokavalioon, sillä näiden vihannesten satokausi on parhaimmillaan.

Ruusukaalin yllättävät terveyshyödyt

Ruusukaalit sisältävät runsaasti etenkin veren hyytymiselle ja luuston terveydelle tärkeää K-vitamiinia. K-vitamiini voi auttaa suojaamaan myös osteoporoosilta.

K-vitamiinin lisäksi ruusukaalit sisältävät runsaasti myös toista tärkeää vitamiinia. 100 grammaa ruusukaalia sisältää nimittäin peräti 108 milligrammaa C-vitamiinia, joka tukee muun muassa raudan imeytymistä ja on tärkeässä roolissa immuunijärjestelmän toiminnalle. 

Oikeilla kypsentämistavoilla ja makupareilla ruusukaalit maistuvat raikkailta ja houkuttavilta.

Lisäksi ruusukaalien sisältämä kuitu ylläpitää suoliston terveyttä sekä vähentää sydänsairauksien ja diabeteksen riskiä. Kuitu auttaa myös pitämään verensokerin tasaisena pidempään, eli ruusukaalien lisääminen lautaselle voi auttaa pysymään kylläisenä pidempään.

Eikä tässä suinkaan kaikki, sillä ruusukaalit sisältävät runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat estämään soluvaurioita ja ylläpitämään terveyttä. 

Paahda maukkaaksi uunissa

Hyvä uutinen on, että terveelliset ruusukaalit on helppo valmistaa lisukkeeksi tai pääruuaksi joko paahtamalla, keittämällä, paistamalla tai höyryttämällä. Näitä terveyspommeja voi upottaa helposti myös erilaisiin pastoihin, munakkaisiin tai muihin ruokiin.

Ruusukaalit ovat terveellinen ja monipuolinen sesonkikasvis.

Maukas tapa valmistaa ruusukaalit, on paahtaa niitä 200-asteisessa uunissa 20 minuutin ajan. Huuhtaise ruusukaalit, halkaise kerät ja pyörittele tilkassa öljyä ja mausta halutessasi sitruunanmehulla ja ripauksella suolaa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Herkullisuutta lisää, jos viiden minuutin paiston jälkeen ripotat ruusukaaleille kuivahtaneen ruisleivän murusia tai jauhettua hapankorppua, hienonnettua persiljaa tai rosmariinia sekä parmesaanijuustoraastetta. Maista ja ihastu!

KOKEILE MYÖS: Ruusukaali-lihawokki

Vältä ylikypsentämistä

Keittäminen on yleinen tapa valmistaa ruusukaalit, mutta tämän valmistustavan kanssa kannattaa olla tarkkana. Jos keität ruusukaalit suolalla maustetussa vesitilkassa tai käytät höyrykattilaa, jätä kaalinkerät napakan kypsiksi – alle 10 minuuttia riittää!

Paistinpannussa halkaistut ruusukaalit kysyvät viidessä minuutissa. Jos leikkaat ruusukaalit neljään osaan, pilkot tai purat lehdiksi, kypsyminen vie vain muutaman minuutin.

  • Ota tämä liike treeniohjelmaasi - ja jalkasi kiittävät!

    Sumokyykky on loistava liike alavartalon lihasten vahvistamiseen. Tämä liike kohdistuu erityisesti etureisiin, pakaroihin, takareisiin ja lähentäjiin - eli toisin sanoen sumokyykky vahvistaa monipuolisesti koko alavartaloa.  Nämä hyödyt saat lisäämällä sumokyykkyjä treeniohjelmaasi: Lähentäjien vahvistaminen: Treenatessa on...
  • Jo yhden yön univaje vaikuttaa kehon stressitasoon - ja stressi voi puolestaan lihottaa

    Univaje lisää stressihormonin määrää verenkierrossa läpi vuorokauden. Stressi voi puolestaan olla syy siihen, miksi paino ei millään putoa. Unettomuus voi olla sekä syy että seuraus sille, että kehomme stressitaso nousee. "Kun keho ja mieli ovat...
  • Lukuisia terveyshyötyjä! Ota kaikki irti syksyn sesonkivihanneksesta

    Pienistä ruusukaaleista on tullut monen ruokaharrastajan suosikki - eikä suotta! Sen lisäksi, että nämä vihreät vihannekset ovat erittäin monikäyttöisiä, ne ovat myös todella terveellisiä. Ruusukaalit ovat erittäin vähäkalorisia mutta sisältävät runsaasti elimistölle tärkeitä ravintoaineita, kuten...

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest