Pienistä ruusukaaleista on tullut monen ruokaharrastajan suosikki – eikä suotta! Sen lisäksi, että nämä vihreät vihannekset ovat erittäin monikäyttöisiä, ne ovat myös todella terveellisiä. Ruusukaalit ovat erittäin vähäkalorisia mutta sisältävät runsaasti elimistölle tärkeitä ravintoaineita, kuten kuitua, vitamiineja ja mineraaleja.
Nyt jos koskaan kannattaa lisätä ruusukaaleja ruokavalioon, sillä näiden vihannesten satokausi on parhaimmillaan.
Ruusukaalin yllättävät terveyshyödyt
Ruusukaalit sisältävät runsaasti etenkin veren hyytymiselle ja luuston terveydelle tärkeää K-vitamiinia. K-vitamiini voi auttaa suojaamaan myös osteoporoosilta.
K-vitamiinin lisäksi ruusukaalit sisältävät runsaasti myös toista tärkeää vitamiinia. 100 grammaa ruusukaalia sisältää nimittäin peräti 108 milligrammaa C-vitamiinia, joka tukee muun muassa raudan imeytymistä ja on tärkeässä roolissa immuunijärjestelmän toiminnalle.

Oikeilla kypsentämistavoilla ja makupareilla ruusukaalit maistuvat raikkailta ja houkuttavilta.
Lisäksi ruusukaalien sisältämä kuitu ylläpitää suoliston terveyttä sekä vähentää sydänsairauksien ja diabeteksen riskiä. Kuitu auttaa myös pitämään verensokerin tasaisena pidempään, eli ruusukaalien lisääminen lautaselle voi auttaa pysymään kylläisenä pidempään.
Eikä tässä suinkaan kaikki, sillä ruusukaalit sisältävät runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat estämään soluvaurioita ja ylläpitämään terveyttä.
Paahda maukkaaksi uunissa
Hyvä uutinen on, että terveelliset ruusukaalit on helppo valmistaa lisukkeeksi tai pääruuaksi joko paahtamalla, keittämällä, paistamalla tai höyryttämällä. Näitä terveyspommeja voi upottaa helposti myös erilaisiin pastoihin, munakkaisiin tai muihin ruokiin.

Ruusukaalit ovat terveellinen ja monipuolinen sesonkikasvis.
Maukas tapa valmistaa ruusukaalit, on paahtaa niitä 200-asteisessa uunissa 20 minuutin ajan. Huuhtaise ruusukaalit, halkaise kerät ja pyörittele tilkassa öljyä ja mausta halutessasi sitruunanmehulla ja ripauksella suolaa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Herkullisuutta lisää, jos viiden minuutin paiston jälkeen ripotat ruusukaaleille kuivahtaneen ruisleivän murusia tai jauhettua hapankorppua, hienonnettua persiljaa tai rosmariinia sekä parmesaanijuustoraastetta. Maista ja ihastu!
KOKEILE MYÖS: Ruusukaali-lihawokki
Vältä ylikypsentämistä
Keittäminen on yleinen tapa valmistaa ruusukaalit, mutta tämän valmistustavan kanssa kannattaa olla tarkkana. Jos keität ruusukaalit suolalla maustetussa vesitilkassa tai käytät höyrykattilaa, jätä kaalinkerät napakan kypsiksi – alle 10 minuuttia riittää!
Paistinpannussa halkaistut ruusukaalit kysyvät viidessä minuutissa. Jos leikkaat ruusukaalit neljään osaan, pilkot tai purat lehdiksi, kypsyminen vie vain muutaman minuutin.
Luonnon oma superfood terveydelle ja painonhallintaan – joko käytät tätä tehopakkausta?
Pellavansiemenet ovat todellisia ravintoainepommeja, jotka tarjoavat monia terveyshyötyjä. Pellavansiemenet sisältävät runsaasti kuitua, omega-3-rasvahappoja ja antioksidanttisia yhdisteitä, kuten lignaania. Näiden ravintoaineiden ansiosta pellavansiemenet voivat tukea ruoansulatusta, edistää sydänterveyttä ja auttaa painonhallinnassa. Tukee ruoansulatusta ja suoliston terveyttä...Lihavuuslääkkeet vaativat aina tuekseen oikeanlaisen ravitsemuksen ja liikunnan
Lihavuuslääkkeet ovat mullistaneet lihavuuden hoidon, ja niiden suosio kasvaa jatkuvasti. Elintapasairauksien ja lihavuuden hoitoon perehtynyt Terveystalon työterveyslääkäri Vilho Ahola muistuttaa, että ravitsemus ja lihaskuntoharjoittelu ovat keskeisiä tekijöitä lihavuuslääkehoidon onnistumisessa. Niiden tärkeydestä pitäisi puhua nykyistä enemmän. Lihavuuden...Näin ravitsemusterapeutit itse syövät päivän aikana - yllätyitkö?
Terveystalo pyysi kahta ravitsemusterapeuttia pitämään ruokapäiväkirjaa päivän ajan. Ruokavalion peruspilariksi paljastui säännöllinen, salliva ja lautasmallia mukaileva syöminen. Terveystalon laillistetun ravitsemusterapeutin Mari Aallon kulmakivi omassa ravitsemuksessa on säännöllisyys. "Kannan aina välipaloja mukanani. Kehoni ja mieleni alkavat heti oireilla,...