Suola on olennainen osa ruokavaliotamme, mutta tavallinen ruokasuola eli natriumkloridi ei ole terveyden kannalta paras mahdollinen valinta. Mineraalisuola – luonnonmukaisempi ja tasapainoisempi vaihtoehto – tarjoaa monia etuja sekä kehollesi että keittiöllesi. Tässä kolme painavaa syytä, miksi mineraalisuola kannattaa ottaa osaksi päivittäistä elämää.
1. Vähemmän natriumia, enemmän tasapainoa
Tavallinen pöytäsuola koostuu lähes yksinomaan natriumkloridista. Liiallinen natriumin saanti on yhdistetty mm. korkeaan verenpaineeseen, sydän- ja verisuonitauteihin sekä munuaisongelmiin. Mineraalisuolassa osa natriumista on korvattu kaliumilla ja muilla luonnollisilla mineraaleilla, jotka tasapainottavat elimistön suolakuormaa.
Kalium edistää normaalin verenpaineen ylläpitoa ja auttaa ehkäisemään nesteturvotusta. Vaihtamalla mineraalisuolaan voit vähentää natriumin saantia ilman että ruoan maku kärsii – päinvastoin, se saattaa jopa parantua.
LUE MYÖS: Vähennä suolankäyttöä yksinkertaisella kikalla
2. Luonnollinen alkuperä ja puhtaus
Useat mineraalisuolat, kuten Himalajan kristallisuola tai kelttiläinen merisuola, kerätään luonnonmuotoisina – ilman kemiallisia käsittelyjä tai valkaisua. Ne sisältävät jopa kymmeniä eri hivenaineita, kuten magnesiumia, kalsiumia, sinkkiä ja rautaa. Näitä mikroravinteita tarvitaan kehon toimintaan pieninä määrinä, ja niiden puute voi ajan mittaan vaikuttaa hyvinvointiin.
Luonnollisesti kuivattu ja käsittelemätön suola on myös ekologinen valinta, ja monet tuotteet pakataan ympäristöystävällisiin materiaaleihin.
LUE MYÖS: Suolaa, suolaa enemmän suolaa
3. Ruoan maku nousee uudelle tasolle
Mineraalisuola ei ole vain terveellisempi valinta – se on myös herkullisempi. Monet kokit ja ruoanlaiton harrastajat vannovat sen nimeen juuri siksi, että se tuo ruokaan syvyyttä ja vivahteikkuutta, jota tavallinen suola ei pysty tuottamaan.
Kristallisuolalla on hienovarainen, joskus jopa hieman makeahko maku, joka ei peitä raaka-aineiden omaa aromia. Merisuola puolestaan voi sisältää luonnollista kosteutta ja mineraaleja, jotka tekevät sen rakenteesta pehmeän ja helposti liukenevan. Pienellä määrällä saa aikaan paljon.
Yhteenveto
Mineraalisuola ei ole pelkkä trendituote – se on askel kohti parempaa terveyttä ja laadukkaampaa ruoanlaittoa. Vähemmän natriumia, enemmän luonnollisia mineraaleja ja aidompi maku tekevät siitä järkevän valinnan jokaiselle, joka haluaa parantaa hyvinvointiaan ja samalla nauttia maukkaammasta arjesta.
Jos et ole vielä kokeillut mineraalisuolaa, nyt on hyvä hetki tehdä muutos. Kehosi ja makuhermosi kiittävät.
LUE MYÖS: Miksi suola lihottaa?
Oletko yli 50? Tässä 5 lempeää tapaa vetreyttää kehoa iän karttuessa
Iän karttuessa keho kaipaa liikettä, mutta ei rääkkiä. Vetreyden ja toimintakyvyn säilyttäminen on mahdollista lempeästi ja pienin arjen muutoksin. Tässä viisi käytännön keinoa, joilla huollat kehoasi ja pidät olon energisenä vuosienkin kertyessä. Ikääntyessä kehon palautumiskyky...Oletko yli 60-vuotias? Muista nämä 3 tärkeintä asiaa ruokavaliossasi
Ikääntyminen tuo mukanaan muutoksia kehon toiminnassa, aineenvaihdunnassa ja ravitsemustarpeissa. Yli 60-vuotiaana terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio voi merkittävästi parantaa elämänlaatua, edistää jaksamista ja ehkäistä sairauksia. Tässä artikkelissa käsittelemme kolme keskeisintä ruokavalion osa-aluetta, jotka jokaisen yli kuusikymppisen...Raparperin uusi tuleminen – näin hyödynnät sesongin parhaan varren
Raparperi on alkukesän kirkas ja kirpeä ilo. Vaikka sitä usein ajatellaan vain piirakoiden ja kiisselien raaka-aineena, raparperista voi valmistaa paljon muutakin – kevyesti, ravitsevasti ja sesongin hengessä. Raparperi on terveellinen valinta: se sisältää kuituja, K-vitamiinia,...
Oletko yli 50? Tässä 5 lempeää tapaa vetreyttää kehoa iän karttuessa
Iän karttuessa keho kaipaa liikettä, mutta ei rääkkiä. Vetreyden ja toimintakyvyn säilyttäminen on mahdollista lempeästi ja pienin arjen muutoksin. Tässä viisi käytännön keinoa, joilla huollat kehoasi ja pidät olon energisenä vuosienkin kertyessä. Ikääntyessä kehon palautumiskyky...Oletko yli 60-vuotias? Muista nämä 3 tärkeintä asiaa ruokavaliossasi
Ikääntyminen tuo mukanaan muutoksia kehon toiminnassa, aineenvaihdunnassa ja ravitsemustarpeissa. Yli 60-vuotiaana terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio voi merkittävästi parantaa elämänlaatua, edistää jaksamista ja ehkäistä sairauksia. Tässä artikkelissa käsittelemme kolme keskeisintä ruokavalion osa-aluetta, jotka jokaisen yli kuusikymppisen...Raparperin uusi tuleminen – näin hyödynnät sesongin parhaan varren
Raparperi on alkukesän kirkas ja kirpeä ilo. Vaikka sitä usein ajatellaan vain piirakoiden ja kiisselien raaka-aineena, raparperista voi valmistaa paljon muutakin – kevyesti, ravitsevasti ja sesongin hengessä. Raparperi on terveellinen valinta: se sisältää kuituja, K-vitamiinia,...