3 syytä vaihtaa mineraalisuolaan – näin parannat terveyttäsi ja makuelämyksiäsi

Kirjoittaja Mette K.

Suola on olennainen osa ruokavaliotamme, mutta tavallinen ruokasuola eli natriumkloridi ei ole terveyden kannalta paras mahdollinen valinta. Mineraalisuola – luonnonmukaisempi ja tasapainoisempi vaihtoehto – tarjoaa monia etuja sekä kehollesi että keittiöllesi. Tässä kolme painavaa syytä, miksi mineraalisuola kannattaa ottaa osaksi päivittäistä elämää.

Puinen kulho ja lusikka, joissa on karkeaa merisuolaa rustiikkisella puupinnalla.

1. Vähemmän natriumia, enemmän tasapainoa

Tavallinen pöytäsuola koostuu lähes yksinomaan natriumkloridista. Liiallinen natriumin saanti on yhdistetty mm. korkeaan verenpaineeseen, sydän- ja verisuonitauteihin sekä munuaisongelmiin. Mineraalisuolassa osa natriumista on korvattu kaliumilla ja muilla luonnollisilla mineraaleilla, jotka tasapainottavat elimistön suolakuormaa.

Kalium edistää normaalin verenpaineen ylläpitoa ja auttaa ehkäisemään nesteturvotusta. Vaihtamalla mineraalisuolaan voit vähentää natriumin saantia ilman että ruoan maku kärsii – päinvastoin, se saattaa jopa parantua.

LUE MYÖS: Vähennä suolankäyttöä yksinkertaisella kikalla

2. Luonnollinen alkuperä ja puhtaus

Useat mineraalisuolat, kuten Himalajan kristallisuola tai kelttiläinen merisuola, kerätään luonnonmuotoisina – ilman kemiallisia käsittelyjä tai valkaisua. Ne sisältävät jopa kymmeniä eri hivenaineita, kuten magnesiumia, kalsiumia, sinkkiä ja rautaa. Näitä mikroravinteita tarvitaan kehon toimintaan pieninä määrinä, ja niiden puute voi ajan mittaan vaikuttaa hyvinvointiin.

Luonnollisesti kuivattu ja käsittelemätön suola on myös ekologinen valinta, ja monet tuotteet pakataan ympäristöystävällisiin materiaaleihin.

LUE MYÖS: Suolaa, suolaa enemmän suolaa

Perinteinen suolasirotin, jossa on valkoista pöytäsuolaa puupöydällä.

3. Ruoan maku nousee uudelle tasolle

Mineraalisuola ei ole vain terveellisempi valinta – se on myös herkullisempi. Monet kokit ja ruoanlaiton harrastajat vannovat sen nimeen juuri siksi, että se tuo ruokaan syvyyttä ja vivahteikkuutta, jota tavallinen suola ei pysty tuottamaan.

Kristallisuolalla on hienovarainen, joskus jopa hieman makeahko maku, joka ei peitä raaka-aineiden omaa aromia. Merisuola puolestaan voi sisältää luonnollista kosteutta ja mineraaleja, jotka tekevät sen rakenteesta pehmeän ja helposti liukenevan. Pienellä määrällä saa aikaan paljon.

Yhteenveto

Mineraalisuola ei ole pelkkä trendituote – se on askel kohti parempaa terveyttä ja laadukkaampaa ruoanlaittoa. Vähemmän natriumia, enemmän luonnollisia mineraaleja ja aidompi maku tekevät siitä järkevän valinnan jokaiselle, joka haluaa parantaa hyvinvointiaan ja samalla nauttia maukkaammasta arjesta.

Jos et ole vielä kokeillut mineraalisuolaa, nyt on hyvä hetki tehdä muutos. Kehosi ja makuhermosi kiittävät.

LUE MYÖS: Miksi suola lihottaa?

  • Lasipurkillinen maapähkinävoita, lusikka purkissa, vieressä maapähkinöitä kuorineen ja maapähkinävoileipä.

    Näin hyödynnät maapähkinävoita ruokavaliossasi

    Maapähkinävoi jakaa mielipiteitä – toiset rakastavat sen täyteläistä makua, toiset epäröivät sen käytössä rasvan ja energiapitoisuuden vuoksi. Totuus on kuitenkin tämä: maapähkinävoi voi olla ravinteikas ja keventäjänkin ystävä, kun sitä käyttää oikein. Tässä artikkelissa opit,...
  • Kulhollinen kaurapuuroa, jonka päällä on haudutettuja omenapaloja ja ripaus kanelia, vieressä vihreitä omenoita ja kanelitankoja.

    Top 3 täytettä puuron päälle – näin teet aamupuurosta ravinteikkaan

    Puuron ei tarvitse olla tylsää – se voi olla päivän paras ateria. Oikeilla täytteillä tavallisesta kaurapuurolautasesta voi tehdä ravintorikkaan, herkullisen ja kylläisyyttä tukevan kokonaisuuden, joka antaa energiaa pitkäksi aikaa. Tässä artikkelissa esittelemme kolme fiksuinta täytevaihtoehtoa,...
  • Klassinen aamiaissetti: paistetut kananmunat, pekonia, paahtoleipää, appelsiinimehua ja kuppi kahvia.

    Näin rakennat täydellisen aamupalan – fiksusti ja herkullisesti

    Aamupala on päivän tärkein ateria – sanonta, joka toistuu usein. Mutta miksi? Siksi, että se käynnistää aineenvaihdunnan, tasaa verensokerin, vaikuttaa mielialaan ja keskittymiseen sekä määrittää monelle koko päivän ruokavalion suunnan. Ja silti, moni jättää sen...
  • Lasipurkillinen maapähkinävoita, lusikka purkissa, vieressä maapähkinöitä kuorineen ja maapähkinävoileipä.

    Näin hyödynnät maapähkinävoita ruokavaliossasi

    Maapähkinävoi jakaa mielipiteitä – toiset rakastavat sen täyteläistä makua, toiset epäröivät sen käytössä rasvan ja energiapitoisuuden vuoksi. Totuus on kuitenkin tämä: maapähkinävoi voi olla ravinteikas ja keventäjänkin ystävä, kun sitä käyttää oikein. Tässä artikkelissa opit,...
  • Kulhollinen kaurapuuroa, jonka päällä on haudutettuja omenapaloja ja ripaus kanelia, vieressä vihreitä omenoita ja kanelitankoja.

    Top 3 täytettä puuron päälle – näin teet aamupuurosta ravinteikkaan

    Puuron ei tarvitse olla tylsää – se voi olla päivän paras ateria. Oikeilla täytteillä tavallisesta kaurapuurolautasesta voi tehdä ravintorikkaan, herkullisen ja kylläisyyttä tukevan kokonaisuuden, joka antaa energiaa pitkäksi aikaa. Tässä artikkelissa esittelemme kolme fiksuinta täytevaihtoehtoa,...
  • Klassinen aamiaissetti: paistetut kananmunat, pekonia, paahtoleipää, appelsiinimehua ja kuppi kahvia.

    Näin rakennat täydellisen aamupalan – fiksusti ja herkullisesti

    Aamupala on päivän tärkein ateria – sanonta, joka toistuu usein. Mutta miksi? Siksi, että se käynnistää aineenvaihdunnan, tasaa verensokerin, vaikuttaa mielialaan ja keskittymiseen sekä määrittää monelle koko päivän ruokavalion suunnan. Ja silti, moni jättää sen...

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest

Kuvassa on paljon hedelmiä