5 terveellistä aamiaista: Näitä asiantuntijat suosittelevat

Aamiainen on usein tunnettu päivän tärkeimpänä ateriana – ja hyvästä syystä! Aamiainen voi auttaa aloittamaan päivän oikealla jalalla tarjoten samalla joukon terveyshyötyjä. Ei ole kuitenkaan yhdentekevää, mitä aamiaislautasellesi kasaat.

Forbes listasi asiantuntijoiden vinkit terveelliseen aamun aloitukseen.

5 asiantuntijoiden suosittelemaa aamupalaa

Tasapainoisen aamiaisen tulisi sisältää sopivassa suhteessa hiilihydraatteja, proteiinia ja terveellisiä rasvoja. 

1. Kaurapuuro

Kaurapuuro on aamupalojen klassikko, jota voi muokata makunsa mukaan lähes loputtomiin. Pienillä muutoksilla teet kaurapuurosta entistä terveellisemmän. Jos haluat pitää verensokerisi mahdollisimman tasaisena, kannattaa korkeamman glykeemisen indeksin omaavat pikakaurahiutaleet vaihtaa isompiin hiutaleisiin. Pikapuuropussit kannattaa myös jättää kauppojen hyllyille, sillä ne sisältävät monesti ylimääräistä sokeria ja suolaa. 

Saadaksesi puurosta riittävästi proteiinia ja sydänystävällisiä tyydyttämättömiä rasvoja, valmista puuro maitoon ja kokeile lisätä puuron päälle hedelmiä ja pähkinöitä. Myös lusikallinen maapähkinävoita nostaa tutun aamupalasi aivan uusiin ulottuvuuksiin paitsi ravintoaineiden, myös makunsa puolesta.

2. Chia-siemenpuuro

Sekoita kaksi ruokalusikallista chia-siemeniä kahteen desiin jogurttia tai maitoa ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan – mielellään yön yli. Lisää pinnalle marjoja, pähkinöitä ja mausteita, kuten kanelia ja inkivääriä, ja terveellinen aamiainen on valmis. 

Chiasiemenet ovat runsaasti kuitua, omega-3-rasvahappoja, proteiinia sekä antioksidantteja. 

3. Avokadoleipä

Vaikka kananmunalla höystetty avokadoleipä on trendikäs aamupala, se on myös erittäin terveellinen sellainen. Kananmuna tarjoaa proteiinia, kun taas avokado antaa kehollesi terveellisiä omega-3-rasvahappoja. Kun valitset leivästä täysjyväversion, saat samalla kertaa joukon hyviä hiilihydraatteja.

avokado

4. Smoothiekulho

Terveellisistä raaka-aineista, kuten kuitu- ja vitamiinipitoisista marjoista ja proteiinipitoisesta jogurtista, valmistettu smoothie on helppo ja nopea aamupala myös kiireisille. 

LUE LISÄÄ: Tee smoothiestasi terveellinen – älä sorru näihin mokiin

Astetta terveellisemmän ja täyttävämmän version smoothiesta saat kaatamalla sen kulhoon ja lisäämällä pinnalle marjoja, hedelmiä ja hyviä rasvoja sisältäviä pähkinöitä. Sen lisäksi, että smoothiekulho on terveellinen, pienellä vaivalla sen ulkonäkö tarjoaa myös silmänruokaa. 

5. Kreikkalainen jogurtti

Jogurttikulho on näyttävä aamupala, joka sisältää kaiken mitä tarvitset hyvän päivän aloitukseen. Paras valinta vähärasvainen kreikkalainen jogurtti, jonka korkea proteiinipitoisuus pitää nälän poissa pitkään tarjoten samalla rakennusaineita paitsi lihaksille, myös koko elimistölle. Jogurtista saat lisäksi aimo annoksen luita vahvistavaa kalsiumia. 

Jogurtin päälle lisätyt myslit, pähkinät, marjat tai hedelmät antavat annokseen hyviä hiilihydraatteja, rasvoja ja vitamiineja. 

  • Näin pidät kehon viileänä helteellä: "Janon tunne voi kertoa liian myöhään veden tarpeesta"

    Elimistön liiallisen lämpenemisen ja kuivumisen tunnistaa heikotuksesta, sekavuudesta, pahoinvoinnista ja ripulista.  Kun lämpötila kipuaa hellelukemiin ja aurinko porottaa, on syytä suojautua kuumuudelta ja kiinnittää nesteytykseen erityishuomiota. – Helteellä vaarana on elimistön liiallinen lämpeneminen ja kuivuminen....
  • Psykologin neljä neuvoa: Tällainen on palauttava loma

    Jos palautuminen on jäänyt kesälomalla vajaaksi, voivat vaikutukset näkyä syksyllä töiden alkaessa. Kesä ja valo usein aktivoivat meitä tekemään enemmän asioita kuin talvikaudella. − Päivät venyvät, kun illat eivät ole enää pimeitä ja tekemistä on...
  • Terveellinen ruokavalio pienellä budjetilla? Näin onnistut

    Terveellisen ruokavalion ei aina tarvitse tarkoittaa suuria kustannuksia. Monet meistä ajattelevat, että terveellisen ruokavalion ylläpitäminen on kallista, mutta totuus on, että pienilläkin muutoksilla ja oikeanlaisella suunnittelulla voit nauttia ravitsevista aterioista ilman, että se rasittaa kukkaroasi....

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest