Juo vettä oikeaan aikaan ja maksimoi terveyshyödyt!

Vesi on elimistön kannalta välttämätöntä! Vaikka on tärkeää pysyä nesteytettynä koko päivän, veden juominen tietyissä tilanteissa maksimoi sen mukanaan tuomat terveyshyödyt.

Seuraavissa tilanteissa kannattaa kiinnittää huomiota veden juomiseen!

1. Heti herätessä

Hyvin nukutun yön jälkeen kehosi on luontaisesti hieman kuivunut. Sen lisäksi, että vesilasillisen nauttiminen aamulla auttaa kehoasi palauttamaan nestetasapainon, se nopeuttaa aineenvaihduntaa ja virkistää.

2. Ennen ateriaa

Lasillinen vettä ennen ateriaa auttaa vähentämään näläntunnetta ja hillitsemään annoskokoja, mikä puolestaan helpottaa painonhallintaa. Lisäksi runsaan veden juominen ennen ateriaa edistää ruoansulatusta ja auttaa ravinteita imeytymään parhaalla mahdollisella tavalla.

3. Aterian aikana

Veden juominen aterioiden aikana edistää ruoansulatusta, joten nauti lasillinen tai pari vettä aterian aikana.

Vettä suositellaan nautittavaksi noin 1,5 litraa päivässä.

4. Ennen treeniä

Nesteytys ennen harjoittelua on välttämätöntä kuivumisen välttämiseksi ja kestävyyden ja suorituskyvyn säilyttämiseksi. Muista siis juoda lasillinen vettä vähintään puoli tuntia ennen treeniä.

5. Treenin aikana

Säännöllinen veden juonti auttaa korvaamaan hikoilusta menetetyt nesteet, varsinkin jos harjoittelet kovalla intensiteetillä. Harjoittelun aikana ota kulaus vettä 15–20 minuutin välein pysyäksesi nesteytettynä ja ylläpitääksesi hyvää suorituskykyä.

6. Treenin jälkeen

Vettä kannattaa muistaa juoda myös harjoituksen jälkeen, sillä se auttaa kehoa palautumaan ja toipumaan nesteyttämällä lihaksia ja korvaamalla menetettyjä nesteitä.

7. Ennen nukkumaanmenoa

Juomalla vettä ennen nukkumaanmenoa lievität sekä yön aikaista kuivumista että edistät hyvää unta. Toisaalta kannattaa kiinnittää huomiota siihen kuinka paljon vettä juot juuri ennen nukkumaanmenoa, jotta yölliset vessatauot eivät häiritse untasi.

LUE MYÖS: Laihduttaja, juo itsesi kevyemmäksi!

  • Terveellinen ruokavalio pienellä budjetilla? Näin onnistut

    Terveellisen ruokavalion ei aina tarvitse tarkoittaa suuria kustannuksia. Monet meistä ajattelevat, että terveellisen ruokavalion ylläpitäminen on kallista, mutta totuus on, että pienilläkin muutoksilla ja oikeanlaisella suunnittelulla voit nauttia ravitsevista aterioista ilman, että se rasittaa kukkaroasi....
  • Juo vettä oikeaan aikaan ja maksimoi terveyshyödyt!

    Vesi on elimistön kannalta välttämätöntä! Vaikka on tärkeää pysyä nesteytettynä koko päivän, veden juominen tietyissä tilanteissa maksimoi sen mukanaan tuomat terveyshyödyt. Seuraavissa tilanteissa kannattaa kiinnittää huomiota veden juomiseen! 1. Heti herätessä Hyvin nukutun yön jälkeen...
  • Junnaako painonpudotus? Kysy itseltäsi nämä kysymykset

    Ravitsemusterapeutti Sirpa Soinin tutkimuksen mukaan ratkaisu pysyvään painonpudotukseen on ajattelutavan muuttaminen. Terveystalon ravitsemusterapeutti Sirpa Soini on tutkinut väitöskirjassaan painonpudotuksessa onnistuneita. –  Tutkimuksen mukaan ne, jotka aidosti ajattelevat, että suunnitellut muutokset esimerkiksi ruokavaliossa tai liikunnassa kestävät...

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest