Harvardin yliopistossa tehty tutkimus on osoittanut, että magnesium alentaa diabeteksen riskiä. Toisten tutkimusten mukaan magnesium taas voi ehkäistä masennusta ja migreeniä. Lue lista ruoista, joista saat helposti magnesiumia.
Pähkinät ja siemenet
Puoli kupillista kurpitsansiemeniä sisältää lähes koko päivittäisen magnesiumintarpeen. Myös manteleissa, auringonkukansiemenissä, pinjansiemenissä ja pellavansiemenissä sekä pekaani- ja cashewpähkinöissä on runsaasti magnesiumia. Pähkinäsekoitus on hyvä välipala.
Tummanvihreät lehtivihannekset
Tummanvihreät vihannekset ovat ravitsemusmaailmassa todellista superruokaa. Valitse lautasellesi raakaa tai keitettyä baby-pinaattia, lehtikaalia tai mangoldia. Vihannekset sisältävät runsaasti magnesiumia ja vitamiineja, mutta vain vähän kaloreita.
Kala
Kalassa, erityisesti lohessa ja makrillissa, on paitsi D-vitamiinia ja omega 3 -rasvahappoja, myös magnesiumia. Syö kalaa ainakin kahdesti viikossa kalalajeja vaihdellen.
Avokado
Avokadossa on runsaasti vitamiineja ja sydäntä suojaavia ravintoaineita, kuten magnesiumia. Avokado on terveellinen ja ravitseva hedelmä, ja sitä kannattaa syödä säännöllisesti.
Banaani
Banaani tunnetaan erityisesti kaliumistaan, mutta keskikokoisessa banaanissa on myös 32 milligrammaa magnesiumia.
Magnesiumia löytyy myös mansikoista, karhunvatukoista, greipistä ja viikunoista.
Tumma suklaa
Myös tummasta suklaasta löytyy magnesiumia ja antioksidantteja, jotka voivat auttaa alentamaan verenpainetta ja edesauttaa sydämen terveyttä. Täydellinen jälkiruoka syntyykin hedelmästä ja palasta tummaa suklaata.
Soijapavut
Ravintorikkaat soijapavut sisältävät kuitua, vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja. Puoli kupillista kuivattuja soijapapuja on oiva välipala, joka täyttää lähes puolet päivittäisestä magnesiumintarpeesta. Kokeile myös edamepapuja, joita löytyy Suomessa kauppojen pakastealtaista.
Magnesiumia löytyy myös mustista ja valkoisista pavuista, kidneypavuista, kikherneistä ja linsseistä.
Lähde: huffingtonpost.com