9 keinoa tehostaa laihtumista – tee nämä lounastauolla

Kokeile näitä 4allminsandbodies.comin listaamia lounastauolle sopivia harjoituksia, jotka auttavat sinua kohti terveellisempää elämää.

Rauhoitu ja vähennä stressiä

Meditaatio ja rauhoittuminen ovat loistavia keinoja vähentää stressiä. Stressin vähentäminen auttaa sinua myös tehostamaan painonpudotusta. Sinun tarvitsee vain sulkea silmät ja hengittää syvään muutaman minuutin ajan. Näinkin lyhyt meditaatio saa olosi tuntumaan paljon paremmalta.

Kyykkää keskellä päivää

Sinun ei tarvitse hikoilla ympäri toimistoa, vaan muutama peruskyykky kesken työpäivän riittää. Muista, että jokainen tehty liike on plussaa päivittäiseen liikuntasaldoosi. Ainoa asia mitä sinun tarvitsee tehdä, on astua tuolin eteen ja aloittaa. Kyykkää hitaasti alaspäin kunnes takapuolesi koskettaa tuolia, ja nouse hitaasti ylös. Toista tämä muutaman kerran joka päivä. Tämä kyykkymuoto ei rasita polvia yhtä paljoa kuin normaali kyykky, joten se sopii monelle työpöydän ääressä istujalle.

Venyttele kipu pois

Älä unohda venytellä edes hieman. Lihaksesi kaipaavat venyttelyä pitkän paikalla olon jälkeen, joten huolla kehoasi ja venyttele lounastauolla. Koko päivän istuminen saa olkapääsi ja selkäsi varmasti jumiin. Epäterveellinen paikallaan olo vähentää myös aktiivisuuttasi ja hidastaa laihdutusprojektiasi. Joten laita kehosi liikkeelle ja vältä kiputilat.

Pidä kunnon tauko

Vietämme lähes kaikki liian paljon aikaa näyttöä tuijottaen. Lounastauko onkin hyvää aikaa rentoutua ja irrottautua tietokoneen äärestä, mutta myös tehostaa painonpudotusta. Älä tuhlaa arvokasta lounasaikaasi monitorin edessä, vaan pidä kunnon ruokatauko. Syö lounaasi nauttien, rauhallisessa ympäristössä. Muista pureskella ruokasi hyvin, jolloin havaitset helpommin milloin olet täynnä.

Kävele portaita

Jos todella haluat pudottaa painoasi pitkien työpäivien aikana, sano hyvästit hissille ja kulje mieluummin portaita. Portaiden kävely saa veren virtaamaan ja sydämen työskentelemään. Myös päiväsi kalorinkulutus nousee, vaikka liikunnan määrä tuntuu vähäiseltä. Kävele edes muutama porrasväli, sillä hyötyliikunnalla on loppujen lopuksi yllättävän suuret vaikutukset.

Palkitse itsesi

Älä unohda palkita itseäsi, sillä tavoitteiden asettaminen ilman palkintoja voi tuntua ikävältä. Kun haluat pudottaa painoasi, on tärkeää tuntea olonsa hyväksi. Jos olet perso makealle, on ihan ok syödä välillä herkkuja. Pidä ainoastaan huoli siitä, että pysyt pienissä määrissä. Suklaakakun syömisen sijaan kokeile marjoja tai pientä palaa tummaa suklaata. Kieltäytyminen aiheuttaa ainoastaan ruokahimoja, ja saa sinut sortumaan helpommin ylensyöntiin.

Ulkoile mieli paremmaksi

Koko päivän sisätiloissa pysytteleminen ei auta sinua laihtumaan, vaan päinvastoin. Auringonvalolta piiloutuminen on pahinta mitä voit terveydellesi tehdä. Sinun ei tarvitse yrittää viettää tuntikausia lenkkipoluilla, pelkkä lounastauon happihyppelykin jo auttaa. Lähde ulos lounastauolla, ja nauti auringonpaisteesta sekä raikkaasta ilmasta. D-vitamiinin saannin lisäksi mielialasi ja energiatasosi kohoavat.

Juo vihreää teetä

Juo kupillinen vihreää teetä lounaan jälkeen. Vihreä tee kiihdyttää aineenvaihduntaasi ja on terveellinen vaihtoehto makeanhimon taltuttamiseen. Se on myös tunnettu hyvänä rentoutusjuomana ja auttaa kehoasi nesteytymään. Sen sijaan, että joisit viidennen kupin kahvia, kokeile juoda vihreää teetä.

Huolehdi nestetasapainostasi

Vaikka sinulla olisi kuinka paljon töitä tehtävänä, muista juoda tarpeeksi. Aloita lounas juomalla iso lasillinen raikasta vettä. Vesi täyttää vatsaasi, jolloin tulet syöneeksi automaattisesti vähemmän. Veden juominen ei ole loistava tapa ainoastaan painonpudottajille, vaan sillä on muitakin lukemattomia terveyshyötyjä. Vesi on avainasemassa myös muun muassa ihon terveydelle ja aivotoiminnan ylläpitämiselle.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest