Nyt kun jäät alkavat pikkuhiljaa sulaa ja tiet kuivua, on aika kaivaa polkupyörä varastoiden uumenista. Pyöräilyn ei tarvitse automaattisesti tarkoittaa pitkiä maantielenkkejä, sillä lyhyilläkin pyörälenkeillä on todettu olevan positiivisia vaikutuksia kokonaisvaltaiseen terveyteen.
Pyöräily polttaa rasvaa, lisää kalorinkulutusta, parantaa sydämesi terveyttä, lisää lihaskestävyyttä ja parantaa mielialaa. Mitäpä jos polkisit seuraavan työmatkasi pyörällä?
7 syytä suosia pyöräilyä
1. Sopii myös aloittelijoille
Pyöräily on siitä erinomainen laji, että se ei aiheuta niveliin ja jänteisiin ylimääräistä painetta, toisin kuin vaikkapa lenkkeily. Juuri tämän vuoksi pyöräily onkin ihanteellinen liikuntamuoto ihan kaikille ikää tai kuntotasoa katsomatta.
2. Rasittaa koko kehoa
Vaikka pyöräilemään on helppo lähteä, se tarjoaa halutessasi todella kovatehoisen treenin. Lisäämällä vauhtiaja pyöräilemällä mäkisessä maastossa haastat kehosi kunnon suoritukseen.
Vaikka jalkatyöskentely on pyöräillessä pääosassa, tasapainon ylläpitäminen vaatii myös keski-ja ylävartalon aktiivista työskentelyä. Tässä lajissa koko keho joutuu siis todella töihin.
3. Parantaa sydämen terveyttä
Pyöräily on erinomainen aerobinen treenimuoto, eli toisin sanoen se pienentää muun muassa riskiä sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin sekä tyypin 2 diabetekseen. Joka kerta kun nouset pyörän selkään, työskentelet paremman sydänterveyden puolesta.
Ja mitä säännöllisemmin nouset pyörän selkään, sitä paremmaksi kestävyytesi tulee ja sitä pidempään jaksat ylläpitää fyysistä aktiivisuuttasi.
4. Vähennät päästöjä ja säästät bensassa
Auton vaihtaminen pyörään ei pelkästään kohota kuntoasi, vaan sillä on positiivisia vaikutuksia myös laajemmassa mittapuussa. Pyörän selkään hyppääminen auttaa nimittäin vähentämään hiilidioksidipäästöjä sekä säästämään bensakuluissa!
Lisäksi työmatkapyöräilyn aikana aivosi tuulettuvat ja ovat valmiita ottamaan päivän haasteet paremmin vastaan.
5. Saat raikasta ilmaa
Pyöräilyllä raikkaassa ulkoilmassa on terveydelle monia hyötyjä! Tutkimusten mukaan luonnossa liikkuminen alentaa stressihormonia, laskee verenpainetta ja sykettä sekä auttaa pitämään kolesterolitasot hyvissä lukemissa.
6. Lisää hyvänolon hormoneita
Pyöräile ja mielesi kiittää! Pyöräily auttaa nimittäin parantamaan henkistä hyvinvointiasi vähentämällä stressiä, parantamalla mielialaa ja kohottamalla itsetuntoa. Pyöräily voi parhaimmillaan auttaa sinua parantamaan keskittymiskykyäsi ja tarjota mindfulnessin kaltaisia elementtejä.
7. Painonhallinta paranee
European Journal of Obesity -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan puolitoista tuntia tai enemmän viikossa pyöräilevät painavat keskimäärin vähemmän kuin pyöräilyä harrastamattomat. Keventäjän kannattaa harkita pyöräilyä painonhallinnan lisäksi myös siksi, että pyöräilyllä saa tehokkaan treenin lyhyessäkin ajassa.
Lähteet: UKK Instituutti, Women’s Health
Luonnon oma superfood terveydelle ja painonhallintaan – joko käytät tätä tehopakkausta?
Pellavansiemenet ovat todellisia ravintoainepommeja, jotka tarjoavat monia terveyshyötyjä. Pellavansiemenet sisältävät runsaasti kuitua, omega-3-rasvahappoja ja antioksidanttisia yhdisteitä, kuten lignaania. Näiden ravintoaineiden ansiosta pellavansiemenet voivat tukea ruoansulatusta, edistää sydänterveyttä ja auttaa painonhallinnassa. Tukee ruoansulatusta ja suoliston terveyttä...Lihavuuslääkkeet vaativat aina tuekseen oikeanlaisen ravitsemuksen ja liikunnan
Lihavuuslääkkeet ovat mullistaneet lihavuuden hoidon, ja niiden suosio kasvaa jatkuvasti. Elintapasairauksien ja lihavuuden hoitoon perehtynyt Terveystalon työterveyslääkäri Vilho Ahola muistuttaa, että ravitsemus ja lihaskuntoharjoittelu ovat keskeisiä tekijöitä lihavuuslääkehoidon onnistumisessa. Niiden tärkeydestä pitäisi puhua nykyistä enemmän. Lihavuuden...Näin ravitsemusterapeutit itse syövät päivän aikana - yllätyitkö?
Terveystalo pyysi kahta ravitsemusterapeuttia pitämään ruokapäiväkirjaa päivän ajan. Ruokavalion peruspilariksi paljastui säännöllinen, salliva ja lautasmallia mukaileva syöminen. Terveystalon laillistetun ravitsemusterapeutin Mari Aallon kulmakivi omassa ravitsemuksessa on säännöllisyys. "Kannan aina välipaloja mukanani. Kehoni ja mieleni alkavat heti oireilla,...