Terveellisiä rasvoja sisältävä täyteläinen avokado sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Avokado sopii niin leivän päälle vaikkapa iltapalaksi kuin lämpimiinkin aterioihin.
Aamupalalla avokado on mainio valinta esimerkiksi smoothien raaka-aineeksi. Yhdistä smoothieen avokadon kanssa esimerkiksi mangoa, banaania tai tummaa kaakaojauhetta. Voit tehdä avokadosta myös vihersmoothieita, jolloin avokadon rinnalle sopivat esimerkiksi kurkku, varsiselleri, lehtikaali ja pinaatti.
Lounaalla voit lisätä avokadoa esimerkiksi tuoreisiin salaatteihin. Avokado sopii hyvin esimerkiksi tomaatin, salaatin, viinirypäleiden ja paprikan seuraksi. Purista avokadon päälle tilkka sitruunamehua, jotta hedelmä ei pääse tummumaan.
Pehmeän koostumuksensa ansiosta avokado sopii hyvin myös dippikastikkeiden raaka-aineiksi. Klassinen avokadodippi on guacamole, joka syntyy avokadosta, tomaatista, limemehusta, chilistä ja valkosipulista.
Guacamole sopii paitsi tacojen ja tortillojen väliin, myös kastikkeeksi grillatulle lihalle tai kalalle tai vaikkapa vihannesdipiksi. Voit myös sekoittaa avokadoa itsetehdyn peston joukkoon.
Kevät aloittaa pian myös grillikauden. Avokado maistuu myös lämpimissä ruoissa, kuten grillattuna. Kokeile rohkeasti uutta kasvislisuketta grilliruoille ja pistä halkaistut avokadonpuolikkaat grilliin saamaan väriä!
Voit myös täyttää avokadot haluamillasi täytteillä. Alkupalaksi sopivat esimerkiksi katkaravuilla täytetyt avokadot. Grilliin laitettaviin puolikkaisiin taas sopii esimerkiksi tomaatti, mozzarella ja basilika.
Rohkea leipuri voi myös kokeilla korvata voin reseptissä avokadolla tai käyttää rasvaista hedelmää muuten hyödyksi leivonnassa. Kokeile vaikka Keventäjien herkullista
- avokado-suklaakakkua 🔒 Keventäjien jäsenille